Jumaat, 21 Oktober 2016

Kisah kawan kakak yang mencari suplement untuk menambah susu badan semasa dalam pantang

Assalamualaikum dan salam sejahtera saya ucapkan. Semoga sihat dan ceria disamping keluarga tercinta. Dah lama jari jemari tidak menari nari di atas papan kekunci. Rindu yang amat pula. Hehehehe.......

Bila dah mula rindu tu, mula la nak buat macam-macam kan... Ok, memula sekali saya nak kongsi video ni dengan anda semua. Video mengenai cara untuk tambah susu badan dalam pantang.   Semoga dapat membantu mereka yang memerlukan di luar sana. Mari kita saksikan ye....


Cara Tambah Susu Badan Supaya Tak PANIK Anak Menangis Kelaparan from iReach HD on Vimeo.

Di kesempatan yang ada ini, suka saya ingin berkongsi dengan anda pembaca sekalian dengan cerita saya. Cerita saya ini tidak lah segah cerita orang-orang besar. Tapi sangat bernilai buat saya.
Ceritanya begini. Ada suatu hari tu, tetiba jer kawan muka buku saya mesengger kat saya. Kawan muka buku ni jarang mesengger saya. Lagipun kami cuma kenal di suatu kelas solekan jer pun...
Opppssss.... Saya sertakan sekali screenshot kawan muka buku saya tu ye...






Dua bulan lepas saya ada ikuti kelas solekan. Hanya untuk suka-suki dan mempelajari cara solekan yang betul. Masa saya join tu, saya pergi berseorangan ja. Tanpa disangka dapat ramai kawan baru. Termasuklah yang mesengger kat saya tu. Siap ada kenal dengan mak andam lagi tau..... Tapi saya dah kahwin ye... Heheheheh....


Berbalik kepada kisah tadi, selepas perjumpaan di kelas solekan, kami tak pernah berjumpa atau berwasap. Yelah, lepas habis kelas solekan tu semua pakat kalut nak balik. Sampai tak sempat nak ambil nombor telefon bagai.


Semasa kawan muka buku ni mesengger kat saya, saya tak on internet pun. Jadinya, saya tak balas pada hari tersebut. Keesokkannya baru saya balas. Almaklum la rumah saya tengah renovate(bukan rumah sendiri), jadi saya terpaksa berpindah ke rumah mertua buat sementara waktu. Rumah mertua takde line intenet. Huhuhuhu.... Time kerja sahaja saya boleh on kan intenet. Hendak seribu daya, tak mau seribu dalih. Jadi, pilihlah jalan yang hendak dituju.



Dari mesengger, kawan muka buku saya bagi nombor wasapnya. Lebih detail dan mesra sikit. Hehehehehe.... Rupanya, dia inginkan sesuatu daripada saya. Dia nak kan Alfalfa Complex Shaklee. Bukan untuk dia tau. Tapi untuk kakak dia yang duk dalam pantang. Rupanya, kawan muka buku saya tu menjaga kakak dia yang dalam pantang. Bagus sungguh budi pekerti dia. Tapi!!!! Dia sudah berpunya ye.... Kakak kawan muka buku saya tu nak buat apa dengan Alfalfa Complex tu ye??????
Nak tahu apa Alfalfa tu boleh la ke Pengenalan Alfalfa



Kakak kawan muka buku saya tu ambil Alfalfa Complex untuk membantu tambah susu badan di dalam pantang. Alfalfa Complex ni adalah sejenis herba. Jadinya perlu banyak minum air suam. Bila banyak minum air, badan akan mudah menyerap segala nutrisi yang ada pada Alfalfa Complex tu. Alfalfa Complex ni banyak tau kebaikkan dia. Bukan setakat membantu tambah susu badan semasa dalam pantang je. Tapi ada banyak lagi khasiatnya.


Tapi, suka saya nak ingatkan. Suplement ni hanyalah sekadar membantu sahaja. Pemakanan sihat dan seimbang, emosi, nutrisi juga memainkan peranan yang penting. Begitu juga sokongan keluarga. Perlu diberikan secara berterusan. Bukan makan Alfalfa Complex sehari dah boleh dapat kesan maksima keesokan hari. Ianya perlukan masa dan bergantung kepada tubuh badan seseorang. Jangan salah faham ye. Penting tau.


Alhamdulillah, kawan muka buku saya gembira sebab saya dapat cod Alfalfa Complex secepat mungkin. Cepat la dapat tambah susu badan kakak dia yang dalam pantang tu. Semua orang mendapat manfaat dan kebaikan bersama. Itulah yang penting di samping menjalin ukhwah.



Eh, panjang pula celoteh saya pada kali ini. Ada masa nanti saya menulis lagi. Banyak tau benda saya nak ceritakan nanti. Tunggu tau cerita baru daripada saya. Bila sudah bercerita, payah pula hendak berhentinya... Heheheheh....




TataTitiTutu......

Raja Segala Tumbuhan - Pengenalan Kepada Tumbuhan Herba

Assalamualaikum dan salam sejahtera. Diharap anda semua gembira dan ceria walaupun dimana anda berada. Hari ini, ligat pula jari-jemari menari-nari di atas papan kekunci telefon. Heheheehehe.... Mudah dan ringkas. Senang dicapai.


Hari ini saya nak cerita mengenai tumbuhan. Cerita apa pulak ni???? Tentang tumbuhan??? Lari pulak daripada bidang kan??? Tak sesuai kottt!!!!
Tumbuhan yang saya nak cerita ni adalah tumbuhan herba. Sehinggakan digelar "Raja segala tumbuhan".

 Wow!!!! Meh saya kongsikan anda dengan video ini...






Tumbuhan apa tu??? Anda mesti tertanya-tanya bukan?????


Image result for alfalfa shaklee


Tumbuhan yang saya maksudkan adalah Alfalfa. Alfalfa ni banyak tau kegunaan dia. Kaya pula dengan vitamin A, C, E dan K. Bukan itu sahaja, Alfalfa juga mengandungi mineral seperti Kalsium, Potassium, fosforus dan juga zat besi lagi tau. Memang berkhasiat dan bermanfaat kan????
TumbuhanAlfalfa ni sangat kaya dengan pelbagai nutrisi. Kalau anda nak tahu, Alfalfa ni telah digunakan oleh manusia sejak lebih dari 2500 tahun dahulu. Bukan baru tiga atau empat tahun ni. Dah lama jugak la Alfalfa bertapak di bumi ini. Cuma kita jer yang tak tahu. Alfalfa jugak telah dikenalpasti sebagai makanan yang paling kaya dengan pelbagai nutrisi dan zat galian.


Alfalfa ni membekalkan nutrisi yang mana hampir kebanyakkannya tidak terdapat di dalam buah-buahan atau sayur-sayuran. Tahu tak, Alfalfa kaya dengan protin, asid amino,  klorofil, serat, 15 zat galian, 10 vitamin, 8 enzim dan juga fitokimia.Yang paling best sekali, 10 biji Alfalfa menyediakan nutrisi yang menyamai segelas susu. Teruja nyerrr...........



Image result for alfalfa shaklee



Di sini saya ceritakan serba sedikit mengenai kegunaan Alfalfa Shaklee.


MENCUCI HATI, DARAH DAN USUS

Alfalfa adalah merupakan makanan yang sangat beralkali yang mana ianya boleh mengembalikan kenormalan kepada badan yang berasid. Seperti yang disarankan oleh pakar pemakanan, Dr Ragnar Berg mengesyorkan kita perlu mengambil makanan beralkali sebanyak 80%.  Alfalfa juga dapat menghilangkan toksin daripada badan kita. Selain itu juga, alfalfa membersihkan hati, kolon, darah dan juga mampu mencantikkan kulit dan otot.


MELAWAN ALAHAN

Alfalfa juga membantu memperbaiki keadaan kulit dan hidung yang sensitif. Sesiapa yang ada masalah kerap bersin tu sesuai sangat la. Heehehe... Selain itu juga, alfalfa membantu untuk masalah kurap, bau badan dan ulat air (athlete's foot) dengan berkesan.  


MENYINGKIRKAN LEMAK DAN KOLESTEROL

Ini bukan cakap kosong tau. Ada bukti dan kajian lagi. Ada kajian klinikal membuktikan bahawa penggunaan jangka panjang daripada alfalfa dapat membantu menghapuskan lemak, mengurangkan kolesterol, mencegah penyakit jantung, strok dan darah tinggi. Nak tahu kenapa????
Alfalfa mengandungi saponin, lebih kurang macam span yang mana ianya bertindak sebagai serat yang menyerap kolesterol.


MELEGAKAN KELETIHAN

Alfalfa juga membantu di dalam melegakan keletihan.



MENCEGAH ARTRITIS

Alfalfa juga membantu dalam melegakan kesakitan akibat artritis.


Yang paling utama sekali saya nak bagitau yang Alfalfa Complex Shaklee boleh menambahkan susu badan juga. Macam mana tu ye????


TAMBAH SUSU BADAN

Alfalfa Complex ni juga merupakan agen tau. Agen untuk  membantu badan merangsang badan untuk menghasilkan susu badan dengan lebih cepat. Almaklum lah Alfalfa Complex Shaklee ni mempunyai 1001 khasiat yang bermanfaat. Selain itu juga, Alfalfa membantu dalam memekatkan susu ibu dan menjadikan susu ibu lebih berkrim dan disukai oleh bayi. Hehehe...

Sambil-sambil tu juga, Alfalfa Complex membantu dalam melawaskan dan membuang angin dari dalam badan. Jadi, Bayi kurang mengalami masalah kembung perut. Kurang meragam la...



Alfalfa Shaklee berbeza dengan produk alfalfa di luar sana. Sebab apa saya katakan begitu.... 
Cuba lihat di sini....

Image result for alfalfa shaklee
 

Alfalfa ni tumbuhan herba, jadinya berkemungkinan akan menyebabkan badan kita panas. Bukan la panas yang kita boleh kipas tu ye. Panas ni kita tak dapat kesan tapi kita boleh tahu. Sebab itulah perlunya pengambilan air kosong yang banyak. Ambil apa-apa suplement pun perlu mengambil air kosong dalam jumlah yang banyak. Penting juga air kosong ni.


Sampai di sini dahulu coretan saya. Jika ada sebarang persoalan, boleh jer wasap saya di 016-5003075. Kalau hendak menulis tu, esok pagi pun belum tentu habisnya... Hehehehe...


Assalamualaikum...