Monday........

Januari 19, 2015

Assalamualaikum dan selamat petang. Hari ini penuh dengan kejutan dan cabaran. Hari pertama memulakan pekerjaan setelah 1 minggu bercuti dan hari pertama anakku mula bersekolah semula. Berbagai-bagai perasaan datang menerpa. Adakah anakku makan? Adakah anakku dapat berkawan? dan bermacam-macam soalan muncul di kepala. Itulah ye bila menjadi ibu ni, apa sahaj yang dilakukan akan mendahulukan anak dia dahulu. Asalkan anak dia sihat dan cerdas. Hari ini anakku dah mula makan. Rasa lega sikit dihati ku ini. Esok tidak pasti lagi bagaimana. Namun untuk hari ini, perasaan lega mulai tumbuh semula.

Hari ini aku cuba mengamalkan apa yang baik untuk diri aku. Aku belajar untuk memudahkan urusan orang lain. Alhamdulillah, sedikit sebanyak hatiku mula tenang. Keceriaan mula terpancar di wajah yang suram ini.... He..he..he..he... Bukan senang tau nk ceriakan wajah kita ni. Apa-apa pun, kita perlu ikhlaskan diri dahulu. Bukan senang untuk kita lakukannya, namun jika itu yang terbaik apa salahnya kita mencuba. Tidak rugi pun....

Hari ini bertambah lagi kawan-kawan di alam maya ku. Ramai kawan beerti banyak ilmu yang dapat kita pelajari. Seronok juga bila dapat bertukar-tukar pendapat.

Bila kita tahu tentang seseorang, kita akan cuba untuk memahami. Namun adakalanya sukar juga untuk kita faham kerana bukan semua orang jenis terbuka.

Apa-apa pun, kita mesti berfikiran positif supaya kita dapat menerima aura-aura positif dan menyingkirkan aura-aura negatif.

Sampai kita berjumpa lagi.... tatata.....

You Might Also Like

0 ulasan