Khamis, 23 Jun 2016

Krim Yang Mampu Mengurangkan Alahan Atau Masalah Kulit Pada Bayi

Assalamualaikum dan salam sejahtera saya ucapkan. Salam Ramadhan yang ke 19. Cepat je masa berlalu pergi. Adakala tidak terkejar masa pun. Semoga pembaca sekalian berada di dalam keadaan sihat dan ceria di samping keluarga.

Alhamdulillah, cuaca pada hari ini sangat indah. Cerah sangat pun tidak, redup sangat pun tidak. Sedang-sedang gitu. Hari ini saya nak cerita mengenai pengalaman saya menghadapi anak yang terkena alahan akibat makanan. Menarik tak? Anak kedua saya tu baru je berumur 6 bulan.

Sebelum tu, layan dulu video ni ye......





Dah layan dah???? Ok, sekarang saya ceritakan bagaimana saya menghadapi saat anak kedua saya mengalami alahan. Pada waktu pagi tu, saya dah mula nampak merah-merah di badan. Jadi sya pun sapu la Herbal Blend tu. Tahu ke apa Herbal Blend tu? Tak tahu... Boleh rujuk di sini  Herbal Blend

Bila disapu, merah-merah tu hilang. Saya pun ok je la. Tup-tup naik kat tempat lain pulak. Saya pun sapu la semula Herbal Blend tu. Sambil-sambil tu tengok juga kenapa la anak saya ni macam ada yang tak kena. Asyik buat perangai je. Tidur pun sekejap-sekejap. Saya ingatkan anak saya nak demam. Mula tu ingatkan anak saya kena kelopak garam atau bahasa lain dia gegata.

Malam tu sebelum tidur, makin banyak pula merah-merah di badan. Gelabah juga saya tau. Tak pernah alami lagi situasi macam tu. Sekejap-sekejap menangis. Saya dah tak tahu nak buat apa, saya cuma sapu je Herbal Blend tu pada kawasan yang kemerah-merahan. Bila anak saya garu kat kawasan kaki, merah-merah tu timbul. Saya sapu pula di kaki. Sampai satu tahap saya risau sangat, saya sapu seluruh badan anak saya dengan krim Herbal Blend.


Lepas sapu je seluruh badan anak saya dengan krim Herbal Blend tu, barulah anak saya tu tidur. Mungkin sebab mengantuk jugak la. Pagi tu saya lihat mata anak saya mula bengkak. Badan penuh merah. Alamak, datang balik pulak!!!....








Tanpa buang masa, saya terus bawa anak saya jumpa dengan doktor di Klinik Kerajaan. Lepas doktor buat pemeriksaan, doktor beritahu bahawa anak saya mengalami alahan atau dengan kata lain ekzema. Ya Allah, sedihnya melihat keadaan anak saya ketika itu. Saya rasa bersalah sangat-sangat. Tapi doktor ada bagi ubat minum dan ubat sapu. Balik je rumah saya terus bagi anak saya minum ubat. Tetapi, ubat sapu tu saya tak guna pun. Ubat sapu tu ada steroid pulak...

Steroid ni adalah sejenis hormon yang bersifat antiradang. Tetapi penggunaannya hendaklah terhad kerana mempunyai pelbagai kesan sampingan. Antara kesan sampingan yang ketara ialah meningkatkan risiko jangkitan kuman. 


Saya cuma sapu dengan Herbal Blend sahaja. Saya sapu seluruh badan anak saya. Mujur juga saya bukan jenis yang cepat panik. Tambahan pula suami saya terpaksa outstation. Lagi la saya gelisah. Namun setiap yang berlaku ada hikmahnya. Yang penting kena usaha dulu la. Hehehehe.... Petang tu, bengkak-bengkak di mata dan muka dah surut. Merah-merah di badan pun semakin mengurang. Alhamdulillah.....





Lena je kan??? Siap kena sertakan sekali dengan kain pelikat abahnya. Rindu la tu... Rutin saya ialah, hari-hari saya sapu Herbal Blend di kawasan yang merah-merah dan beri anak saya minum ubat. Genap hari ketiga, tiada lagi dah merah-merah di seluruh badan. Alhamdulillah, anak saya dah pulih sepenuhnya. Itulah saat yang sangat-sangat menggembirakan hati seorang ibu.


Kini, anak saya tidak lagi alami alahan. Pemakanan untuk anak saya, sangat saya titikberatkan. Tidak mahu kejadian begitu berulang kembali. Sejak dari itu, krim Herbal Blend perlu ada di dalam rumah. Sekali beli sampai 2 tiub untuk simpanan. Tambahan pula krim Herbal Blend ni laris tau. Kang dah abis kang, menangis akak tau... Hehehehehe....

Sampai di sini dahulu cerita saya. Ada masa saya kongsikan lagi dengan anda semua. Untuk membeli atau ada apa-apa pertanyaan, sms je pada nombor 016-5003075.

Saya sedia membantu anda untuk menghadapi kehidupan yang penuh dengan kesihatan dan kegembiraan.

 

Khamis, 16 Jun 2016

Rupanya Krim putih ni banyak manfaat dan khasiat yang adakala tidak dijangka

Assalamualaikum dan salam sejahtera saya ucapkan kepada pembaca sekalian. Di harap anda semua berada di dalam kesihatan di samping keluarga tercinta. Sudah 12 Ramadhan hari ini. Sekejap je kan masa berlalu. Anda dah buat ke checklist Ramadhan untuk tahun ini? Saya ada juga la buat mana yang sempat. Heheheheh....

Hari ini kan saya nak berkongsi manfaat dan kebaikan satu produk ni. Ianya adalah krim tapi tidak berminyak tau. Sesuai untuk semua golongan. Saya mesti simpan dua tiub tau kat rumah. Benda yang memang perlu ada bila berlaku kecemasan yang tidak diduga.

Krim apa tu ??? Nak tahu tak???
 


Inilah krim yang saya nak citerkan kepada pembaca sekalian. Sebelum tu, jom kita lihat apakah kandungan yang terdapat di dalam krim putih yang tidak berminyak ni.


Krim Herbal Blend ni terdiri daripada:

1- Sage Leaf




  Mampu merawat masalah dan jangkitan kulit serta gigitan serangga.


2- Horse Chestnut Seed
 


Mampu merawat alergi/alahan pada kulit dan ekzema


3- Yarrow

 

Membantu dalam penyembuhan luka, masalah selsema dan demam.


4- Rosemary Leaf

 


Merupakan musuh bagi serangga seperti nyamuk, lalat, ulat dan kumbang.


Haaaa.... Nampak dah kan kandungan krim putih yang tidak berminyak ni. Saya memang suka sangat dengan bau dia. Anak saya yang kecil pun suka tau. Sekarang  kita masuk pula kepada kelebihan krim putih tidak berminyak ni. Di antaranya ialah :


a)  Melembutkan kulit yang kasar seperti tumit, siku

b)  Digunakan juga untuk merawat masalah tumit kaki yang pecah-pecah. Sakit tau!

c)  Digunakan juga untuk menyelesaikan masalah kulit gatal.

d)  Digunakan untuk menghilangkan parut termasuk juga dengan parut campak dan chicken pox.

e)  Menghilangkan ruam pada bayi. Part ni saya suka sebab anak kedua saya memang ada masalah ini.

f)  Meredakan gatal-gatal akibat gigitan nyamuk ataupun serangga. Setuju sebab saya dah pernah guna.

g) Boleh juga dijadikan losyen untuk kegunaan seharian.


Tapi, selain dari di atas tu, krim putih ni juga boleh digunakan sebagai kecemasan jika anak demam atau berlaku alahan seperti alahan makanan, terkena kelopak garam. Saya turut menjadikan krim putih ni sebagai minyak mengurut bayi sebab mampu memberi rasa nyaman dan bayi pun dapat lena dengan jerap. Berdasarkan pengalaman saya ye.


Krim Herbal Blend ni juga :

- Dingin pada kulit.

- Tidak berminyak

- Mudah meresap

- Aroma menenangkan

- Mudah dibawa.

- Mudah digunakan.

- Halal.

-Tanpa steroid

- Diekstrak dari herba semulajadi.




Sebab itulah saya akan menyimpan krim ni di saat kecemasan. Ala, macam First aid  di rumah la kan... Sudah la semulajadi pulak tu, memang banyak membantu untuk mereka yang mempunyai masalah kulit. Jadi, saya sertakan juga testimoni untuk tatapan kita semua.


 



 
 


Sampai di sini dahulu info yang saya update untuk anda semua. Nanti bakal menyusul pula info yang baru. Jika ingin mendapatkan konsultasi percuma, hubungi 016-5003075-suliana.

Assalamualaikum...





 






Khamis, 9 Jun 2016

Pencuci wajah yang memang superb best sangat dan terbaik

Assalamualaikum dan salam sejahtera. Bertemu kembali kita pada kali ini dengan info yang baru. Kali ini saya nak ceritakan kepada anda mengenai pencuci wajah. Siapa di sini suka mencuci wajah dengan pencuci berjenama????

Ada ke yang hendak menjawab???? Rasanya ada la beberapa kerat kan?? Iye la, bukan semua orang mampu untuk memilikinya. Apa-apa pun pastikan kandungannya mengandungi bahan yang betul-betul semulajadi. Barulah dapat kesan yang menyeluruh.

Ok la, saya nak cerita pada anda tentang satu pencuci wajah ni. Memang best tau. Saya memang dah gunakan 2 bulan yang lalu. heheheheh..... Nak tahu tak pencuci wajah apa????


Taadaaa.....


Sebelum tu, saya nak bagitahu dulu tip atau panduan dalam membersihkan wajah. Anda boleh rujuk di sini  Tip dan Panduan membersihkan wajah

Sebab apa saya sangat suka dengan pencuci muka ni? Jom kita lihat apa kandungan pencuci muka ni. Antara kandungan Nutriwhite Gentle Deep Foaming Cleanser :



1- Rumpai laut

     a) Menanggalkan kotoran pada wajah.

     b) Mengelupaskan sel-sel mati pada kulit wajah.

     c) Dapat menegangkan kulit wajah.


2- Alga Hijau

      a) Dapat memberi kelembapan pada kulit wajah.

      b) Membersih secara mendalam hingga ke liang-liang kulit bagi menghapuskan toksin.


3- Strawberi Begonia

      a) Mencerahkan kulit wajah.

      b) Mengimbangkan pigmen yang terdapat pada wajah.


Semua bahan kandungan yang digunakan adalah selamat dan semulajadi. Memang tidak akan membuatkan wajah kita terdedah kepada bahaya. Ditambah lagi dengan cuaca sekarang yang panas, memang betul-betul panas, bebasnya radikal bebas di udara dan pelbagai lagi pencemaran yang berada di sekeliling kita.

Nak tahu bagaimana ianya bertindak????



Nak tahu tak manfaat pencuci muka Nutriwhite Deep Forming Clenser ni? Sudah semestinya tidak sama seperti pencuci muka yang berada di pasaran. Lain pembuatannya lain lah prosesnya. Antaranya adalah :




Haaa... best kan? Saya memang suka sangat la dengan pencuci wajah Nutriwhite Deep Foaming Cleanser. Picit sikit je kat tangan. Tak perlu guna banyak-banyak pun. Sebab tu lah tahan lama. Saya yang guna foundation pun, mudah je tanggal. Tak perlu guna tisu basah bagai.

Untuk pengetahuan semua, Shaklee ada keluarkan dua jenis set tau. Satu Set Nutriwhite dan satu lagi set Infuselle. Ada perbezaan antara kedua-dua set ni ye. Inilah perbezaannya :




Faham dah kan?? Nak tengok gambar? Ok saya masukkan gambar ye, mudah la nak tengok dulu kan.






Tapi saya bukan nak cerita pasal set dia ka, pasal Infuselle ka. Saya cuma nak citer tentang pencuci muka sahaja ye... Meh saya kongsikan testimoni pengguna pencuci wajah Nutriwhite Deep Foaming Cleanser ni. Jangan terpegun tau kalau percaya!! Hihihihihi....






Haaa... Best kan... Nak cuba tak??? Cepat-cepat sms saya di 016-5003075. Rugi tau tak cuba. Saya dah pun memilikinya. Anda????








Selasa, 7 Jun 2016

Manfaat Makanan Tambahan kepada anak-anak yang mempunyai masalah

Assalamualaikum dan salam sejahtera saya ucapkan . Semoga hari ini membawa kegembiraan kepada anda semua. Petang-petang macam ni apa senarai menu untuk berbuka nanti??? Hehehehe..... Jangan terlebih ye, tak elok tau....

Hari ini saya nak ceritakan mengenai Meal shakes. Apa tu ye???? Meh sini saya nak info kepada anda. Meal Shakes adalah pemakanan yang lengkap dengan 24 jenis vitamin dan mineral. Haa... tengok tu, banyak kan??? Dah tu pulak mengandungi serat larut yang berupaya untuk menyingkirkan lemak yang berlebihan daripada kolon dan perut. Selain itu,



Tu dia kan??? Memang banyak vitamin yang sangat diperlukan oleh badan kita. Tambahan pula kepada anak-anak yang suka memilih makanan. Badan mereka tidak kuat untuk melawan pelbagai jenis serangan bakteria dan virus.


Selain itu, Meal shakes juga



Anak saya adalah penggemar Meal Shakes ni. Dulu anak saya cukup susah nak makan nasi. Memilih pulak tu. Saya dah habis idea dah. Tambahan pula anak saya kerap demam. Bila dah demam, batuk dengan selsema pun join la... Huhuhuhu.... Ditambah dengan masalah sembelit lagi... Aduhhh...
Boleh rujuk di Testimoni sendiri (nombor telefon tu dah tak guna tau)

TETAPI.......

Meal shakes ni bukan untuk anak-anak je tau... Semua pun boleh ambil Meal Shakes ni.



Haaa... best kan??? Sudah la sedap, memang menyelerakan lah...  Sesuai untuk waktu sahur nanti. Dapat tambahkan tenaga tau. Selain itu, anda boleh rujuk gambar dibawah. Anak saya memang berselera la makan. 5 kali tambah nasi tau. Heheheheh,....










Image result for MEAL SHAKES SHAKLEE
Meh, saya belanja testimoni pengguna Meal Shakes.Boleh lah nanti kita sama-sama dapat manfaat.







Best kan bila baca testimoni yang sangat-sangat memberi kebaikan kepada semua orang. Haa... Apa lagi, meh lekas sms 016-5003075. Saya sentiasa menantikan kedatangan anda.

Sampai di sini dahulu, nanti saya update lagi ye...

Selasa, 31 Mei 2016

Collagen Powder terbaik dan terhalus yang mampu memberikan kesan yang memberangsangkan.

Assalamualaikum dan salam sejahtera diucapkan kepada anda semua yang membaca dan singgah ke blog saya. Petang-petang begini mata pun seperti malas nak melihat atau mengangkat. Asyik hendak tertutup je.... Hehehehe....

Lama juga saya tidak menebas sawang-sawang yang berselirat di blog saya ni. Hehehehe..... Sibuk mengalahkan Menteri. Menteri?????? Tak sesuai kot..... !!! Ok lah saya pun tak nak lah berceloteh panjang-panjang. Kali ini saya nak ceritakan kebaikan Collagen Powder Shaklee untuk kesihatan dan kecantikan.





Seperti mana yang kita tahu, kaum wanita memang menggemari kecantikan. Namun, pada masa kini, kaum lelaki juga tidak lagi ketinggalan untuk memelihara kecantikan. Namun kita jangan pula abaikan kesihatan pula ye. Kesihatan juga sama pentingnya untuk tubuh badan kita.

Jika anda ingin mengetahui tip-tip untuk memilih collagen, boleh la rujuk di sini
Tip pilih collagen


Ada tak antara perkara di bawah ini, sedang anda semua alami?????

1- Kulit wajah tak cantik






2- Kulit wajah tak gebu dan tidak anjal

3- Kulit wajah berjerawat


 


4- Kulit berparut
 




5- Kulit wajah berkedut-kedut
 


6- Mempunyai stretch mark






7- Tona wajah tidak sekata
 






8- Lingkaran bawah mata menonjol
 



Collagen Powder keluaran Shaklee adalah collagen yang diambil dari sisik ikan merah. Ianya juga adalah antara makanan tambahan yang hebat kerana mengandungi 4000mg propretari RSS (Red SNapper Scale) collagen. Ianya sangatlah tulen dan berkualiti tinggi tau. Sudah la tu, ianya hanyalah bersaiz kira-kira 1000 Dalton, iaitu molekul yang tersangat lah halusnya. Sebab itulah collagen powder Shaklee ni dapat diserap dengan mudah oleh badan kita dan dapat membantu peningkatan sintesis collagen pada lapisan kulit dengan lebih berkesan.



 



Di antara khasiat Collagen Powder Shaklee adalah :









Haaaa.... amacam, best kan???? Banyak kan kebaikan Collagen Powder Shaklee ni.... Di sini saya sertakan juga carta keberkesanan Collagen Powder Shaklee




Nak tahu tak, Collagen Powder Shaklee tidak hanya mengandungi sisik ikan merah je tau. Ada juga bahan-bahan yang lain iaitu :





Tu dia.... memang patut la sesiapa yang menggunakan Collagen Powder Shaklee ni mendapat kesan yang sangat-sangat superb la. Berbaloi pulak tu dengan harga dia. Ye la kan, bukan calang-calang bahan utama dia tu. Saya sertakan testimoni Collagen Powder Shaklee ni. Mana tahukan boleh la juga dijadikan sebagai inspirasi. Hehehehe....













Haaa.... macam best je kan??? Jom la kita amalkan Collagen Powder Shaklee untuk kecantikan dan juga kesihatan. Hari Raya dah mula bakal menjelma, jom kita renovate wajah dan diri kita agar kelihatan cantik dan berbeza.

Meh sms saya di 016-5003075 (suliana). Saya akan bantu anda untuk cantik dan sihat. Sama-sama kelihatan berbeza.

Sampai di sini dahulu celoteh saya untuk produk yang memang hot ni. Ada masa saya coretkan lagi yer....

Psstt: Bulan Ramadhan bakal menjelma. Jom kita sama-sama menghayatinya.....